Over Francisca


 

 

Francisca Markus is geboren op 3 december 1966 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na een lange tijd in Gouda gewoond te hebben, is ze teruggekeerd naar haar roots, waar ze nu ook een atelier heeft geopend: “Studio Markus”.

 

Francisca is sinds ze een kind was al graag creatief bezig. In plaats van huiswerk te maken zat zij te tekenen. En die creatieve geest heeft Francisca nooit verlaten. Na haar opleiding “Mode en Kleding” heeft ze verschillende cursussen gevolgd zoals, Reclametekenen, Diertekenen en Illustratief tekenen.

Voordat Francisca haar ware passie ‘boetseren’ ontdekte was het wel even een zoektocht in het land van creativiteit. Tekenen en schilderen waren vooral haar favoriet, maar toen ze eenmaal een les boetseren volgde bij Hannie Sarris was ze verkocht. Na het overlijden van Hannie Sarris (2 mei 2010) heeft Francisca met een paar andere studenten van Hannie het boetseren in deze techniek voortgezet.

 

Francisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Francisca2

francisca

 

Inmiddels heeft Francisca een aantal prachtige beelden gemaakt, waarbij ze zich meer onderscheidt in het maken van fantasie beelden, zoals een Griffioen of een Elf.

Het merendeel van Francisca’s beelden zijn al verkocht en met regelmaat neemt ze ook een opdracht aan voor het maken van een beeld. Als u hier belangstelling voor heeft, kunt u het contactformulier invullen en uw verzoek daarin doen.

Tevens is ze uitgegroeid tot een volwaardig boetseerlerares. Ze geeft leuke cursussen en vrije lessen op verschillende dagen van de week in de gezellige “Studio Markus” in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Ondanks dat Francisca zelf al een professioneel is, probeert zij jaarlijks toch nog een workshop te volgen bij gerenomeerde poppenkunstenaars om zich te blijven verbeteren en ook om met andere materialen te leren werken.

Sinds maart 2011 is ze bestuurslid van DABIDA (Dutch And Belgian Institute of Doll Art) en sinds oktober 2013 ook exposerend lid. In november 2013 was de organisatie te gast bij de Doll Praque, in Praag.

Sinds oktober 2011 heeft Francisca voor het eerst met haar werk op de Internationale Poppen –en Berenbeurs gestaan in Ahoy (Rotterdam). En nu staat ze jaarlijks op verschillende beurzen in binnen- en buitenland met haar prachtige kunstwerken. Wilt u een beurs bezoeken of weten waar Francisca is, checkt u dan de agenda op deze website regelmatig.

 

Copyright © FranciscaMarkus.nl